Nieuws

28-03-2023 | 13:43 uur

Binnenstad - Heerlijk wonen in Kampen

Kampen Sociaal wil samen met andere partijen de energie armoede oppakken. 

Kampen Sociaal wil samen met andere partijen de energie armoede oppakken. We beginnen met de binnenstad, omdat daar nu regels zijn die een goede isolatie in de weg staan. Afhankelijk van de beantwoording pakken we dit op. Daarom hebben we onderstaande vragen aan het college gesteld.

Geacht college,

Wij zijn als gemeente druk bezig met maatregelen om energie te besparen en hier onze inwoners bij te ondersteunen. Dat is een goede zaak.  Helemaal nu met de hoge energie prijzen. Nu is echter de situatie dat op dit moment in de binnenstad niet veel kan. Zo mag in veel huizen geen dubbelglas geplaatst worden. En dan hebben we het niet alleen over monumenten maar ook huizen met monumentaal aanzicht. Hierdoor hebben veel bewoners hogere kosten. Veel inwoners hebben het financieel zwaar. Daarnaast is het in het kader van de energietransitie ook van groot belang om deze woningen beter te isoleren. De techniek staat ook niet stil er kan steeds meer, zonder dat het monumentaal aanzicht geschaad wordt. Dit geldt zowel  voor  woningen als winkelpanden.

Daarom hebben wij de volgende vragen: 

  • Welke belemmeringen/ onmogelijkheden met isolatie zijn er nog meer in de binnenstad buiten dubbelglas om? 
  • Is het college bereid om dit op te pakken en te kijken wat er mogelijk is in de binnenstad qua isolatiemogelijkheden of is het college hier al mee bezig? 
  • Is het college bereid om bestaande regelgeving aan te passen. 
  • Op welke termijn kunnen we een aanpassing van bestaande regelgeving verwachten.

Dit alles natuurlijk  met respect voor onze mooie monumenten.

Kampen Sociaal 

Klaas Knijnenberg

alle nieuwsberichten