Nieuws

08-03-2022 | 17:19 uur

jonnesiebrand

Jonne Siebrand: Elk kind moet kunnen sporten

Atlete Jonne Siebrand kon nog maar net praten toen ze tegen haar ouders zei: “Ik wil op rennen.” Enige tijd later werd Jonne ingeschreven bij atletiekvereniging Isala’96 en heeft ze zich ontwikkeld tot een allround atlete. Recent heeft Jonne voor het eerst meegedaan aan de Nederlands kampioenschappen meerkamp senioren waar hoogspringen, kogelstoten, verspringen, hardlopen en hordenlopen de onderdelen zijn. 

Jonne heeft hard moeten werken om zo ver te komen: “Dat vind ik niet erg, ik sport iedere dag en heb daar plezier in, dat doe ik liever dan op de bank liggen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat mijn ouders mij vanaf het begin konden ondersteunen.” 

Voor de politieke partij Kampen Sociaal is Jonne een van de lijstduwers: “Eigenlijk vind ik dat ieder kind moet kunnen sporten en dat sporten gestimuleerd moet worden vanuit de gemeente. Als een kind sport draagt dat bij aan de ontwikkeling van het kind. Lichamelijk en geestelijk wordt een kind sterker als het sport en als er gesport wordt in teamverband worden sociale vaardigheden bijgebracht. De gemeente zou samen met de sportverenigingen garant moeten staan voor voldoende trainers zodat meer kinderen kunnen sporten. Kampen Sociaal wil investeren in sport, daarom steun en stem ik hen. ”

Jonne wil nog lang niet stoppen met sporten. Haar trainer wil dat ze zich meer gaat toeleggen op kogelstoten en discuswerpen maar ze vindt alle onderdelen van de meerkamp nog te leuk: “Ik wil een nog betere allrounder worden en haal voldoening uit het trainen van kinderen.” 

Jonne staat op plek 20 van de kandidatenlijst van Kampen Sociaal.

alle nieuwsberichten